Lipfillers

Dankzij een lipfiller behandeling kan je smalle, dunne lippen meer volume geven. Lippen trekken net als de ogen, de aandacht. Volle lippen staat, vaak onbewust, voor een jonge en frisse uitstraling. Tegenwoordig is dit een schoonheidsideaal. Het voller maken van de lippen met fillers, geven dunne en/of oudere lippen weer volume. Je nieuwe lippen geven je gezicht een boost.

De lipfiller behandeling is voor jong en oud. Hoe ouder je wordt, hoe minder collageen en elastine je aanmaakt. Dit kan je ook terug zien in de lippen. De lippen kunnen dunner worden. Soms blijft slecht een dun streepje over, de lippen zijn nauwelijks zichtbaar. Een behandeling met lipfillers geeft hierbij een natuurlijk resultaat.

Een behandeling met lipfillers wordt altijd uitgevoerd met tijdelijke fillers. Deze zijn dus niet permanent. Na de behandeling zie je meteen resultaat en dit blijft zeker zes tot negen maanden zichtbaar. Hierdoor kan je lang plezier hebben van je nieuwe, zachte en volle lippen.

De lipfiller behandeling wordt uiteraard uitgevoerd door een BIG-geregistreerd medisch specialist.

De behandeling met lipfillers is niet alleen voor mensen die op een natuurlijke manier vollere lippen willen en een jeugdiger uiterlijk, maar deze behandeling is ook geschikt voor mensen die bijvoorbeeld hun asymmetrische lippen willen corrigeren.

Lippen opvullen kan heel natuurlijk en subtiel, met behoud van de balans in het gezicht. De mond is een echte blikvanger. Een mooi gevormde mond geeft een jeugdige, sensuele uitstraling. Misschien bent u niet tevreden over de vorm van uw mond of de dikte van uw lippen. Of misschien worden uw lippen met het ouder worden dunner door het verlies van volume. Wat voor u ook de reden mag zijn. Clinic Noord kijkt samen naar uw wensen en een bijpassende oplossing.

FAQ Lipfillers

 • Hoe werkt een lipfiller behandeling?

  Het opvullen van lippen door de behandelaar gebeurt met een hyaluronzuur filler. Hoeveel ml filler wordt gebruikt is afhankelijk van jouw wensen, het advies van de behandelaar en de vorm van jouw lippen. De behandelaar vraagt altijd of je vooraf de behandeling gebruik wil maken van verdovingszalf. Tijdens de afspraak krijg je een verdovende zalf ingesmeerd, welke minimaal 20 minuten moet inwerken. Deze zalf zorgt ervoor dat de lippen en huid rondom je mond verdoofd zijn.

  Door middel van kleine prikjes met een dunne naald wordt het aantal ml filler over je lippen verdeeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de lineaire techniek. Natuurlijk is elk paar lippen anders, daarom bieden wij diverse priktechnieken aan. De behandelaar zal met jou bespreken welke techniek het best bij jouw gewenste resultaat past.

 • Direct na de behandeling zie je al wat gebeuren, jouw lippen hebben namelijk al wat volume gekregen. Voor een deel wordt dit veroorzaakt door een zwelling. De zwelling kan je verminderen door goed te koelen, met een coolpack bijvoorbeeld. Na 2 weken zie je het optimale resultaat van jouw vollere lippen. Mocht jij niet tevreden zijn over het resultaat kun je vanaf 2 tot 4 weken na de behandeling terugkomen bij je behandelaar voor een controle afspraak. Wacht wel altijd de 2 weken af voor het optimale resultaat. Het volume zal zo’n 6 tot 9 maanden aanhouden.

 • De eerste keer lipfillers kan als spannend worden ervaren. Geef ook altijd aan als je naaldangst hebt. Je wordt tijdens de behandeling op je gemak gesteld. Houd er rekening mee dat de eerste keer lipfiller vaak al snel wordt afgebroken. Dit betekent dat je al snel de tweede afspraak moet inplannen. Na de tweede lipfiller behandeling zul je merken dat de lipfiller langer in je lippen blijft zitten. Dit komt omdat er een basislaag is gecreëerd. De lipfiller kan zich nu hechten aan de basislaag. Als je het resultaat zo mooi en lang mogelijk wilt behouden, is het van belang om het goed te onderhouden.

 • Tijdens het injecteren houdt de behandelaar rekening met een aantal factoren. Denk hierbij aan factoren als:

  • De verhouding boven- en onderlip.
  • Het liprandje.
  • Het middel waarmee geïnjecteerd wordt.

  Het middel mag niet te dik en te stevig zijn. Veel mensen zijn bang voor de zogenaamde ‘Donald Duck’ lippen. Dit effect ontstaat wanneer er te veel in het liprandje (de overgang van de huid naar het liprood) is geïnjecteerd. Om dit te voorkomen is het belangrijk om altijd te kiezen voor een gespecialiseerde kliniek die met de juiste producten werkt. Bij Clinic Noord ben je zeker op het juiste adres!

 • Lipfillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Hyaluron heeft als eigenschap dat het de huid opvult, verstevigt en water aantrekt. Hierdoor wordt er volume gecreëerd op plaatsen waar er meer volume gewenst is.

  Het grote voordeel van lipfillers, is dat er wordt gewerkt met een stof die van nature voorkomt in het lichaam. Hierdoor worden allergische reacties praktisch uitgesloten. De filler wordt binnen 6 tot 9 maanden afgebroken, dit heeft geen gevolgen voor het lichaam. De resultaten met lipfillers zijn goed in te schatten. Doordat de behandeling al jaren wordt toegepast, zijn de producten getest op effectiviteit en veiligheid.

  Doordat de lipfiller geleidelijk door het lichaam wordt afgebroken, dient de behandeling iedere 6 tot 9 maanden te worden herhaald.

 • Wanneer je een lipfiller behandeling hebt gehad, zijn er een aantal punten om rekening mee te houden nadat je de behandeling hebt gehad:

  • De eerste 12 uur na de behandeling adviseren wij het gebruik van make-up af. Hiermee voorkom je infecties.
  • De eerste twee dagen na de behandeling mag het behandelde gebied niet worden gemasseerd, om verspreiding van de filler te voorkomen.
  • Vermijd zowel de zon als zonnebank de eerste twee weken na de behandeling. Na deze periode mag dit wel, maar eraan dat straling de wekzaamheid van hyaluronzuur verkort.
  • Bezoek aan de sauna, schoonheidsspecialist en masseur raden we af tot twee weken na de behandeling.

  Wanneer je een afspraak boekt, krijgt je via de bevestigingsmail informatie over de voor- en nazorg.

 • Inmiddels zijn er veel verschillende merken fillers beschikbaar. Bij Clinic Noord werken wij met een paar merken voor het opvullen van de lippen. Deze merken zijn jarenlang op de markt beschikbaar en zijn getest op veiligheid en werkzaamheid. Let er wel op dat elke persoon anders reageert op een merk lipfiller. Je moet dus goed uitzoeken welke lipfiller het beste bij jou past. Dit wordt samen besproken met de behandelaar. De volgende merken lipfillers wordt gebruikt bij Clinic Noord:

  Juvederm Ultra 3: Juvederm heeft een speciale lijn voor het mondgebied, waarmee de lippen op een natuurlijke wijze wat meer volume krijgen. Juvéderm is een hyaluronzuur en is een zachter alternatief voor fillers. Dit geeft een natuurlijk resultaat dat langer aanhoudt. Wereldwijd is Juvéderm een van de bekendste en meest veilige fillers.

  Stylage M: Stylage Lidocaïne M is een filler wat bestaat uit een combinatie van cross-linked hyalonzuur en een antioxidant genaamd Mannitol. In tegenstelling tot andere fillers op basis van hyaluronzuren maakt Stylage gebruik van de IPN-like technology. Hierdoor verhoogt de elasticiteit van de huid, is de filler stevig, en zorgt het voor een natuurlijk glad effect van de huid. Het effect zal hierdoor ook langer aanhouden. De filler bevat mannitol, waardoor de kans op bijwerkingen zoals blauwe plekken zeer klein is. De lidocaïne die verwerkt is in Stylage M zorgt voor een verdovend effect bij het zetten van de injectie in de huid.